Nätdejting – tips för att nätdejta

Om dejtingsajter och dejting juni 2024

Nätdejting – att komma igång

Av: Dejtingsajt.com

I början på 2000-talet var det tabu att prata om nätdejting och de som var med på någon dejtingsajt brukade inte tala högt om detta. Nu är situationen annorlunda och nätdejting är ett vanligt sätt att träffas på – det finns till och med konsulter som hjälper singlar att bli bättre på att nätdejta. Här är några saker att tänka på om man vill komma igång med nätdejting.

1. Ha med ett foto i dejtingprofilen

Det har det gjorts flera undersökningar för att ta reda på vilken betydelse ett foto i dejtingprofien har för att bli kontaktad. Resultaten har varit entydiga – att ha ett foto ökar chansen för att bli kontaktad: Personer som har ett foto i dejtingprofilen kan få upp till fem gånger fler kontaktförfrågningar än de som inte har ett. Det är bra att ha med flera bilder, helst av olika karaktär. En bild ska vara en ansiktsbild, kompleterande bilder kan till exempel vara en helkroppsbild, en semesterbild och en favoritaktivitet- hobbybild.

2. Var ärlig

En del som nätdejtar får för sig att fara med osanning i detjingprofilen, vilket är en dålig ide: För det första är det oärligt, oschysst och ger en falsk bild av dig själv, för det andra bäddar det för problem ifall det utvecklar sig till något seriöst med någon man träffat.

3. Testa mer än en dejtingsajt

Alla dejtingsajter har kostnadsfri registrering. Genom att göra en kostnadsfri registrering går det att testa dejtingsajtens design och se hur medlemmarna presenterar sig i sina profiler. Om medlemmarna på den första sajten inte faller en i smaken, går det att se om det finns intressantare personer på någon annan sida.

4. Var aktiv och ta kontakt

För att lyckas träffa någon genom nätdejting bör man vara aktiv och ta kontakt med andra medlemmar (speciellt om man är man). Hittar man en person som verkar intressant tar man kontakt antingen genom att skicka en flirt, ett frågeformulär eller ett meddelande. Att bara sitta och vänta på att själv bli kontaktad är – för de flesta (speciellt män) – en dålig strategi.

5. Var inte rädd för att få nobben

Såsom nätdejting fungerar och att stora dejtingsajter har mycket medlemmar gör att en del användare har kontakt med flera personer samtidigt. Därför ska man inte ta det för personligt ifall någon man har kontakt med plötsligt verkar ointresserad. Antagligen är det bara så att personen har mer gemensamt med någon annan.