Nätdejting – tips för att nätdejta

Om dejtingsajter och dejting november 2020

Nätdejting – att komma igång

Av: Dejtingsajt.com

I början på 2000-talet var det tabu att prata om nätdejting och om man var med på någon dejtingsajt var det inget man talade högt om. Nu är det helt annorlunda och nätdejting är till och med ett av de vanligaste sätten att träffas på – det finns till och med dejtingexperter som hjälper singlar att bli bättre på att nätdejta. Här är några snabba tips för att komma igång med nätdejting.

1. Ha med en bild i dejtingprofilen

Det har det gjorts flera undersökningar för att ta reda på vilken betydelse en bild i dejtingprofien har för att bli kontaktad. Resultaten har varit entydiga – att ha en bild ökar chansen för att bli kontaktad: Personer som har en bild i dejtingprofilen kan få upp till fem gånger fler kontaktförfrågningar än de som inte har en. Det är bra att ha med flera bilder, helst av olika karaktär. En bild ska vara en ansiktsbild, kompleterande bilder kan till exempel vara en helkroppsbild, en semesterbild och en favoritaktivitet- hobbybild.

2. Var ärlig

En del som nätdejtar får för sig att fara med osanning i detjingprofilen, vilket är en dålig ide: För det första är det oärligt, oschysst och ger en falsk bild, för det andra kan det bli problem ifall en nätflirt utvecklar sig till något seriöst.

3. Testa några olika dejtingsajter

Alla dejtingsajter har kostnadsfri registrering. Genom att göra en kostnadsfri registrering går det att testa dejtingsajtens design och se hur medlemmarna presenterar sig i sina profiler. Om medlemmarna på den första sajten man provar inte faller en i smaken, går det att se om det finns intressantare personer på någon annan sida.

4. Var aktiv och kontakta andra medlemmar

För att lyckas träffa någon genom nätdejting bör man vara aktiv och ta kontakt med andra medlemmar (speciellt om man är man). Hittar man någon person som verkar intressant tar man kontakt genom att skicka en flirt eller ett meddelande. Att bara sitta och vänta på att själv bli kontaktad är – för de flesta (speciellt män) – en dålig strategi.

5. Var inte rädd för att få nobben

Såsom nätdejting fungerar och att stora dejtingsajter har mycket medlemmar gör att många användare har kontakt med fler än en person samtidigt. Ta det inte personligt ifall någon du har kontakt med plötsligt verkar ointresserad. Antagligen är det bara så att personen har mer gemensamt med någon annan.