Kontaktannonser på nätet

Om dejtingsajter och dejting juli 2024

Att skriva en dejtingprofil

Av: Dejtingsajt.com

Förr var det vanligt att ensamstående som ville träffa någon skickade in en kontaktannons som sedan publicerades i någon tidning. Om rätt person läste tidningen, blev intresserad och svarade kunde det vara startskottet till en fin relation. Idag förknippas kontaktannonser främst med dejtingsajter, där de kallas för dejtingprofiler. Både då som nu är det så att en bra skriven dejtingprofil kommer öka chansen för att någon som passar får upp ögonen för profilen. Här är några saker om att skriva en dejtingprofil.

1. Ha med ett foto

För att de andra medlemmarna ska kunna se hur man ser ut bör man ha med åtminstone ett foto på sig själv. Flera undersökningar har även visat att de som har ett foto i profilen mycket oftare blir kontaktade. Om man inte vill att alla ska kunna se fotot, finns det sajter där man kan göra bilderna privata. Då kan andra medlemmar inte se bilderna förrän man gett sitt godkännande.

2. Välj ett bra användarnamn

Beroende på vilken dejtingsajt det handlar om kommer de andra singlarna antingen se ditt användarnamn eller foto när de använder dejtingsajtens sökfunktion för att söka efter andra medlemmar. Välj ett användarnamn som säger något om din personlighet eller dina intressen, då ökar chansen för att personer som passar dig klickar på det i resultatlistan.

3. Var positiv

De flesta attraheras mer av positiva än av negativa personer. En alltför negativ profiltext kommer minska sannolikheten för att bli kontaktad.

4. Skriv vem du vill träffa

Om du på ett bra sätt kan beskriva vilken typ av person du söker, ökar sannolikheten för att ”rätt” personer som passar dig tar kontakt. Det här betyder även att du kan spendera din tid på dessa.

5. Ha (kanske) med en smula humor

För att återanknyta till traditionella kontaktannonser, så är det kontaktannonser med en smula humor som oftast väcker mest intresse. Även vid nätdejting kan en smula humor i profiltexten vara intresseväckande. Men alla är ju olika och att försöka framstå som något man inte är brukar vara en dålig idé.