Kontaktannonser på nätet

Om dejtingsajter och dejting november 2020

Tips för att skriva kontaktannonser

Av: Dejtingsajt.com

Förr var det vanligt att ensamstående lade ut kontaktannonser i tidningar och hoppades på att andra tidningsläsare skulle ta kontakt. Idag förknippas kontaktannonser främst med dejtingsajter, där de kallas för dejtingprofiler. Både då som nu är det ett faktum att en välskriven kontaktannons kommer att öka chansen för att bli kontaktad. Här är några tips för att skriva kontaktannonser.

1. Ha med en bild

Flera undersökningar har visat att de med bilder i sina kontaktannonser mycket oftare blir kontaktade; därför bör man ha med åtminstone en bild i dejtingprofilen.

2. Välj ett bra användarnamn

Beroende på vilken dejtingsajt det handlar om kommer de andra singlarna antingen se ditt användarnamn eller foto när de använder dejtingsajtens sökfunktion för att söka efter andra medlemmar. Välj ett användarnamn som säger något om din personlighet eller dina intressen, då ökar chansen för att personer som passar dig klickar på det i resultatlistan.

3. Var positiv

De flesta attraheras mer av positiva än av negativa personer. En alltför negativ profiltext kommer minska sannolikheten för att bli kontaktad.

4. Skriv vem du vill träffa

Skriver du vilken typ av person du söker, ökar sannolikheten för att ”rätt” personer kontaktar dig. Detta betyder även att du kan spendera tiden på dessa.

5. Ha med lite humor

För att återigen relatera till traditionella kontaktannonser, så är det kontaktannonser med lite humor som brukar väcka mest intresse. Vid nätdejting är det på liknande sätt – en stel och tråkig dejtingprofil kommer ge mindre respons.