Om gratis dejtingsajter & nätdejting

Om dejtingsajter och dejting juli 2024

Om gratis dejtingsajter på nätet

Av: Dejtingsajt.com

Den som satt sig in lite i nätdejting har nog sett att alla dejtingsajter har något som kallas för ”gratis registrering” – men en gratis registrering innebär oftast inte att sajten är kostnadsfri att använda. Det finns i huvudsak två olika typer av dejtingsajter.

Å ena sidan finns det dejtingsajter som endast har gratismedlemskap. Dessa sajter har enbart gratismedlemmar och finansireras ofta av annonsintäkter från reklam, men det finns också gratissajter som går runt på att mot betalning dela med sig av användarinformation. En svensk annonsfinansierad gratissida är Happypancake. Vill du veta mer om Happypancake, är denna Happypancake recension läsvärd för den innehåller kommentarer från personer som använt sajten.

Å andra sidan finns det dejtingsajter som har både gratis- och betalmedlemskap. Dessa sajter kan i sin tur delas in i två typer.

På den första typen av sajter ger ett gratismedlemskap väldigt begränsad funktionalitet och duger i princip bara till att se hur sidan är uppbyggd och vilka medlemmar som finns. Med ett sådant medlemskap brukar det gå att:

  • bli medlem och skapa en dejtingprofil
  • söka bland medlemmarna och läsa deras dejtingprofiler
  • se medlemmarnas bilder (inte om det är en matchmakingsajt)
  • om det är en matchmakingsajt: göra personlighetstestet och läsa en personlighetsanalys

För att kunna använda kontaktfunktionerna och kommunicera med de andra medlemmarna behöver man ha ett betalmedlemskap eller en prenumeration.

På den andra typen av sajter ger ett gratismedlemskap tillgång dels till funktionerna som nämnts ovan, dels till vissa av kontaktfunktionerna. Men genom att skaffa ett betalmedlemskap får man tillgång till samtliga funktioner, vilket ökar chanserna att träffa någon.

Här på dejtingsajt.com visas dejtingsajter av båda typerna.

Till tabellen över dejtingsajter